• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Краєзнавча робота

Краєзнавча робота в Богданівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Богданівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. Доманівської районної ради є опорною школою з історико-краєзнавчої роботи та історико-патріотичного виховання.

Краєзнавцями школи підготовлена брошура "Дорога пам"яті"

/Files/images/степаненко.png Краєзнавча робота закладу має певну систему. Започаткував її ще в 70-х роках учитель математики Богданівської школи Степаненко В.О.(1941-2013). Педагог розпочав роботу зі збору краєзнавчих матеріалів періоду Великої Вітчизняної війни Богданівського краю: про підпілля, розстріл євреїв, форсування Бугу та інше. Це йому належить право того, що молоде покоління знає імена захоронених бійців у братських могилах, які є на території Богданівської сільської ради. Володимир Олексійович є автором нарису про історію села Богданівка у Книзі міст і сіл України – Миколаївська область (Архів). Його роботу продовжили учні та вчителі школи.
Більше 10 років у загальноосвітньому закладі працює туристсько-краєзнавчий гурток, керівником якого є вчитель історії Дубовик Галина Володимирівна. Із приходом у школу вчителів історії Поспєлова Олексія Володимировича та Поспєлової Людмили Василівни ця робота розширилася. У закладі працюють гуртки з історичного та географічного краєзнавства. Силами краєзнавців зібрано матеріали про події Великої Вітчизняної війни, записано свідчення очевидців про Голодомор 1932 – 1933 років, розстріл євреїв. Зібраний матеріал використано у Книзі пам’яті.
У школі обладнано краєзнавчий куток, підготовлено учнів-екскурсоводів, які вміють презентувати історію Богданівки від сивої давнини до сьогодення. Учні-краєзнавці – активні учасники різноманітних конкурсів, акцій, експедицій («Моя Батьківщина – Україна», «Історія міст і сіл України», «Історія і уроки Голокосту»).
Слід відмітити співпрацю з Київським інститутом археології та Українським центром вивчення історії Голокосту,Євроазійським єврейським конгресом. Учениця школи Шкурченко Ганна – автор роботи “Голокост. Дорога на вірну смерть” (керівник – Поспєлов О.В.) – презентувала свою роботу на ХІ Всеукраїнському конкурсі учнівських творчих робіт «Історія і уроки Голокосту».

/Files/images/SDC10876.JPG

26.09.2012 року Богданівку відвідала міжнародна делегація у рамках Міжнародного форуму «Трансністрія – забутий Холокост» за ініціативою асоціації євреїв – колишніх в’язнів гетто і концтаборів, Одеського музею Холокосту у співпраці з Лейпцизьким університетом ( Німеччина).

/Files/images/лейпциг.jpg

Учні школи стали учасниками акції «Сім природних чудес Миколаївщини» (2008-2009 н.р.). Школярі представили свою дослідницьку роботу «Бузький Ґард» і зайняли І місце.
Зібраний краєзнавцями матеріал використовується в навчально-виховному процесі. Це і класні години, і різноманітні виставки, загальношкільні заходи, волонтерський рух (упорядковуння пам’ятників загиблим воїнам, допомага ветеранам), випуск шкільної газети «Шкільний вісник», екскурсії для гостей школи, проведення інтегрованих уроків на основі історичного матеріалу рідного краю.
Учні школи активно займаються проектною діяльністю. Результатом їхньої роботи стали 4 історико-краєзнавчих проекти: «Сива давнина», «Бузький Гард», «Голокост. Дорога на вірну смерть…», «Весна визволення».

Детальну інформацію про реалізовані проекти можна знайти:

на блозі проекту (http://bogdaniv.blogspot.com)

та сторінках регіональної вікіпедії

(http://wiki.moippo.mk.ua)

Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player.

Кiлькiсть переглядiв: 1901

Коментарi

  • Богдан Грицевич

    2015-01-26 17:24:06

    http://youtu.be/h7LFz9f6Rmc Южноукраїнськ Промо ролик Миколаївської області https://www.youtube.com/watch?v=UwCWKmYy5Ps Южноукраїнськ з висоти пташиного польоту...

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Червень 2018 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930